Val de șoferi fără permise depistat pe șoselele județului Suceava. Unul dintre ei a fost reținut pentru că era și băut


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri, 4 martie, polițiștii suceveni au depistat trei șoferi care au condus autoturisme deși nu au permise. Unul dintre ei mai era și în stare de ebrietate. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Potrivit IPJ Suceava, primul caz a fost depistat după miezul nopții, pe DJ 208C din comuna Vulturești. Polițiștii au oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani din oraşul Liteni în care se afla ca pasager un tânăr tot de 20 de ani din aceeași localitate, proprietar al mașinii.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul de la volan nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto. Cu ocazia audierilor, proprietarul mașinii a declarat faptul că, i-a încredințat autoturismul consăteanului său pentru a-l conduce, întrucât este cursant la o școală de șoferi.

În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul identificat la volan fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tânărul de 20 de ani, proprietar la mașinii, sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Ulterior, în jurul orei 08:00, pe DJ 178F din comuna Gălănești a fost oprită mașina condusă de un localnic de 43 de ani.

Rezultatul testării acestuia cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat penal.

În seara aceleiași zile, pe raza localității Rotunda a fost depistat autoturismul condus de un localnic de 39 de ani, care era băut bine. Testarea cu aparatul etilotest a arătat rezultatul de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe lângă asta, bărbatul nu are permis pentru nici o categorie auto. Astfel, acesta este cercetat penal pentru ambele infracțiuni și a fost reținut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de