Incendiu în dimineaţa hramului, la o casă din Suceviţa


Intră acum și în grupul de

Hramul de la Suceviţa a început cu un incendiu. În loc să îşi „omenească” hrămarii veniţi la sărbătoarea „Schimbării la faţă”, o familie din Suceviţa, urmărită de ghinion, a fost nevoită să cheme pompierii pentru a stinge incendiul izbucnit la casa lor. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112 joi, la ora 09:24 s-a anunţat izbucnirea unui incendiu la locuinţa lui Nicolae M., din localitatea Suceviţa.

Detaşamentul de pompieri Rădăuţi împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceviţa au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului, la sosirea acestora acoperişul casei de locuit, construit din lemn, cu învelitoare din tablă şi planşeul fiind în flăcări, existând pericolul de propagare la întreaga clădire.

Incendiul a fost lichidat la ora 10.03, în limitele găsite, dar au ars astereala din lemn a acoperişul casei pe o suprafaţă de 10 mp şi circa 3 mp planşeu. De asemenea, s-a degradat învelitoarea din tablă a acoperişului pe o suprafaţă de 5 mp, pagubele fiind estimate la numai 500 lei.

Primele cercetări au indicat faptul că incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric favorizat de conductori electrici improvizaţi.

Pompierii au salvat casa de locuit, în valoare de aproximativ 180.000 lei.


Intră acum și în grupul de