Angajaţii de la Ambulanţă, printre fericiţii neafectaţi de reducerile salariale


Intră acum și în grupul de

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Daniel Martiniuc, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că unitatea nu înregistrează datorii, singurele fiind cele curente, la carburanţi, utilităţi şi reparaţii şi care vor fi plătite în această lună. „Până acum nu s-a făcut nici o reducere salarială, că nu a fost cazul. S-au acordat toate prevederile stabilite, inclusiv tichetele de masă, iar în luna septembrie sperăm să dăm şi al 13-lea salariu”, a precizat Daniel Martiniuc.

La capitolul prevederi bugetare pe 2009, valoarea contractului este de 12.345.000 lei, în prima jumătate a anului fiind realizate servicii în valoare de 6.981.000 lei. Serviciul sucevean de ambulanţă şi-a propus realizarea de venituri proprii în sumă de 554.000 lei realizând până acum 310.000 lei. „La capitolul cheltuieli de personal suma prevăzută pe 2009 este de 12.899.000 lei şi s-au cheltuit 7.291.000 lei”, a spus şeful SAJ Suceava.

Bugetul mai cuprinde printre altele şi 32.000 lei pentru formarea continuă a personalului. Daniel Martiniuc a spus că personalul mediu şi ambulanţierii au fost o săptămână la Căciuata, la un curs de instruire şi că aceeaşi categorie de personal se formează şi la Eforie Sud, cheltuielile fiind suportate de asociaţia profesională proprie la care aceştia sunt membri şi plătesc cotizaţii.


Intră acum și în grupul de