Cătălin Coman, primarul Fălticeniului, scandalizat de bătaia între fete în zona centrală a orașului: E vorba despre elevi navetiști cu care avem o problemă pentru că produc și distrugeri în oraș.Trebuie să ne dea de gândit pentru că astfel de cazuri sunt în toată țara


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că este scandalizat de bătăia între fete care a fost filmată și a apărut în presă arătând că s-a interesat imediat la Poliția Municipală despre acest caz pentru a vedea care au fost persoanele implicate și ce măsuri se iau.

El a arătat că era vorba de elevi navetiști care plecau de la școală, iar din motive mai mult hilare au considerat să se răfuiască acolo, într-o zonă relativ centrală a municipiului Fălticeni.

„Sunt evenimente regretabile, dar asta trebuie să ne dea de gândit tuturor, nu doar la Fălticeni, nu doar în ceea ce privește o anumită școală sau alta pentru că sunt probleme mari în ceea ce privește educația și am sesizat de multe ori seara, după ce pleacă elevii navetiști, de multe ori ceea ce rămâne în urma lor se aseamănă cu o invazie a popoarelor migratoare”, a spus Coman.

El a adăugat că din păcate este o realitate și că bănci, coșuri de gunoi, semne de circulație, toate distruse sau sunt rupte.

„Sunt probleme care trebuiesc gândite foarte adânc pentru că nu e doar la nivelul unui municipiu, e nevoie de o strategie la nivel național care trebuie implementată. Sunt copii care vin din comunele și satele din jurul Fălticeniului ai căror părinți sunt plecați în străinătate, de a căror educație se ocupă un frate, o soră mai mare, o bunică, un bunic, iar rezultatele, din păcate se văd”, a explicat primarul.

El crede că trebuie o soluție la nivel național pentru că această problemă de la Fălticeni se repetă în foarte multe localități.

„Sunt acei copii care vin dimineața sau la prânz cu maxi taxi sau transportul specific, fac ore în Fălticeni și când pleacă sau în timpul orelor, ceea ce se întâmplă e dezastru”, a mai adăugat Coman.

El a arătat că Poliția locală monitorizează aceste trasee parcurse de elevii navetiști, dar că e vorba de două licee mari care au împreună 3500 de elevi din care 1600-1700 sunt din mediul rural care au trasee diferite pentru a ajunge la autogară, la mijloacele de transport și sunt greu de verificat.

Coman a spus că situația prezentată în mass media nu  a fost nici măcar la sfârșitul orelor de curs, ci în timpul cursurilor.

Cei implicați în incident au fost identificați și au dat declarații la Poliție, a spus primarul.

El a arătat că astfel de cazuri sunt numeroase în țară, iar acesta a fost filmat

Cătălin Coman a spus că a fost surprins că nimeni din acel grup nu a intervenit pentru a calma situația.


Intră acum și în grupul de