Primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, intrigat că Guvernul îi transmite o „hârtie în batjocură” privind finanțare proiectului de reabilitare a Școlii „Ion Irimescu”: Noi am cheltuit 3-400.000 de lei cu documentația și nu pot să arunc la gunoi banii că s-a răzgândit cineva și nu mai finanțează programul


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că este intrigat de faptul că în ceea ce privește finanțarea reabilitării Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI) Guvernul a transmis o adresă către Primăria Fălticeni „în batjocură” care nu este foarte clară privind continuarea finanțării deși Primăria are încheiat un contract cu Guvernul și că a desemnat și firma constructoare cu care a semnat la rândul său contract.

Astfel, primarul Cătălin Coman a spus că Școala Gimnazială nr. 2 de reabilitează printr-un proiect cu finanțare FDI și că a primit de la Guvernul României „o hârtie cam în batjocură” fără termene clare și fără o bază juridică privind asigurarea în continuare a finanțării și a anunțat că va merge la București pentru că în acest proiect constructorul a fost deja stabilit.

El a arătat că Primăria Fălticeni a avut cheltuieli importante pentru acest proiect, de circa 3-400.000 de lei,  finanțând studiul de fezabilitate, DALI, proiectul tehnic, avize, iar banii au fost cheltuiți de la bugetul local și nu pot fi aruncați pentru că un guvern a renunțat.

„Eu am un contract semnat cu Guvernul României. Guvernul României nu înseamnă o persoană, iar Guvernul României trebuie să-și respecte obligația contractuală, adică să finanțeze acest program”, a declarat primarul.

Coman a spus că proiectul costă 2,7 milioane de lei și că a fost organizată o licitație, a fost desemnat un constructor cu care a încheiat un contract.

Deodată spun să știți că nu-l mai facem. Nu se poate așa ceva. E total împotriva legilor și cheltuirii riguroase a banului public”, a spus Coman.

El a adăugat că nu se pot schimba regulile în timpul jocului că nu-i mai place cuiva un anumit program pentru care Guvernul României și-a asumat obligații prin contract.

Cătălin Coman consideră că nu este normal ca cea mai mare instituție a statului nu putea să transmită o adresă cu termene relative, interpretabile juridic și care să fie demontată de un jurist de primărie în trei secunde.

El a arătat că Guvernul trebuia să transmită o adresă foarte clară în care să întrebe care este finanțarea alocată de la bugetul local, dacă s-au făcut pașii pentru implementare și stadiul proiectului ceea ce ar fi fost o abordare responsabilă.


Intră acum și în grupul de