În judeţul Suceava au fost raportate alte 28 de cazuri de rujeolă nou confirmate în perioada 2-6 martie 2020 ceea ce plasează județul din nou pe primul loc în țară la numărul de îmbolnăviri

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a informat, vineri, că în perioada 2-6 martie 2020 au fost raportate încă 56 de cazuri nou confirmate de rujeolă în 7 judeţe, Suceava situându-se iar pe primul loc în ţară în privinţa numărului de îmbolnăviri.

Sursa citată precizează că din totalul cazurilor raportate în intervalul menţionat, 28 s-au înregistrat în judeţul Suceava, 12 în judeţul Timiş, 8 în judeţul Braşov şi câte 2 cazuri de rujeolă în judeţele Arad, Hunedoara, Iaşi şi Neamţ.

CNSCBT precizează că toate cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urma cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, 3 săptămâni.

Reamintim că în perioada  24-28 februarie 2020, în judeţul Suceava au fost raportate 29 de cazuri nou confirmate de rujeolă.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că rujeola sau pojarul  este o „boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii”, iar una din patru persoane diagnosticate cu această afecţiune are nevoie de spitalizare.

(L.B.)