O femeie din Drăgușeni s-a plimbat cu fetița sa moartă în cărucior circa două ore fără să sesizeze situația. Pentru salvarea copilului a fost chemat inclusiv elicopterul SMURD de la Iași, dar personalul medical a constatat decesul


Intră acum și în grupul de

O femeie din Drăgușeni, cu un ușor retard, s-a plimbat sâmbătă, circa două ore cu fetița sa în vârstă de două luni și jumătate în cărucior până când a consatat că aceasta este rece și nu mai prezintă semne vitale.

Polițiștii au fost sesizați prin 112 că lângă sediul Primăriei Drăgușeni o fetiță a murit, iar din cercetări s-a stabilit că mama copilului în vârstă de două luni și jumătate, a ieșit din locuință în jurul orei 11.30 cu fiica ei care dormea într-un cărucior și a mers în vecini.

Fetița era răcită și sub tratament medical pe care acesta mama îl administra personal la domiciliu.

În jurul orei 13.30 femeia se afla în stradă împreună cu mai mulți vecini și a sesizat faptul că fiica sa este rece și nu prezintă semne vitale. 

În zonă se afla deja un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni, din grupul căruia un paramedic a acordat primele îngrijiri medicale, iar apoi la fața locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Fălticeni, care a efectuat manevre de resuscitare, și a fost chemat și un elicopter  SMURD al Spitalului Sf. Spiridon din Iași, însă s-a constatat decesul fetiței.

 Cadavrul copilului nu prezenta urme vizibile de violență, însă s-a remarcat că fetița nu fusese bine îngrijită și echipajele medicale au apreciat că decesul fetiței survenise cu două-trei ore înainte de sesizare.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „ucidere din culpă”.


Intră acum și în grupul de