Depozit ilegal de deșeuri medicale periculoase depistat într-o hală de pe strada Cernăuți din Suceava în urma unei sesizări făcute de o localnică


Intră acum și în grupul de

O suceveancă a sesizat, sâmbătă după amiaza, prin 112 că la o hală de pe strada Cernăuți din Suceava se depozitează deșeuri cu risc biologic, iar în urma verificărilor polițiști și reprezentanți ai Gărzii de Mediu au constatat că în hala erau depozitate ilegal peste o tonă de deșeuri medicale periculoase.

Femeia care a sesizat prin 112 a relatat polițiștilor suceveni veniți să verifice situația că în cursul zilei a observat o mașină cu inscripții risc biologic, care depozita mai mulți saci de culoare galbenă cu inscripția „Risc biologic”, într-o hală din spatele locuinței de pe str. Cernăuți.

Respectiva mașină nu a fost identificată la fața locului, dar în apropierea depozitului a fost identificată o  autoutilitară în care se aflau doi bărbați, unul din județul Mureș și altul din Harghita, iar în autocamion au fost găsite mai multe colete din carton și tomberoane din material plastic, pentru care a fost prezentat un aviz de însoțire a unor substanțe periculoase și nepericuloase între o firmă furnizoare din Târgu Mureș și o alta din Bacău.

Din cauză că nu au fost prezentate toate documentele prevăzute de legsialție privind transportul unor substanțe periculoase, polițiștii au solicitat intervenția lucrătorilor Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, precum și a echipei operative din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Toxice Suceava, care au preluat cercetările în cauză.

Continuând investigațiile a fost identificat administratorul firmei cu sediul în municipiul Târgu-Mureș ce are ca obiect de activitate colectarea, transportul și eliminarea deșeurilor medicale care efectua un transport de deșeuri medicale pe traseul Târgu-Mureș – Pașcani – Iași.

Din primele verificări s-a constatat că administratorul firmei nu a respectat traseul stabilit deoarece acesta urma să încarce mai multe deșeuri medicale din incinta unei hale pe care o închiriase pe raza municipiului Suceava.

Societatea are încheiate mai multe contracte de colectare deșeuri cu diferite unități medicale de pe raza județului, care erau depozitate temporar într-o hală situată în Suceava.

Cu ocazia cercetării locului faptei, nu au fost identificate deșeuri arse, însă a fost găsită cantitatea de 1019.8 kg., despre care reprezentanții Gărzii de Mediu au concluzionat că sunt deșeuri medicale periculoase.

Întreaga cantitate a fost indisponibilizată, urmând ca aceasta să fie eliminată pe cheltuiala reprezentantului societății implicate, în conformitate cu prevederile legale.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii S.A.E.S.P. Suceava privind nerespectarea măsurilor obligatorii de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase.


Intră acum și în grupul de