Primarul Ion Lungu a văzut autobuzele electrice care vor ajunge la Suceava în septembrie și a ales ca toate să fie verzi. El a purtat discuții la MLPDA privind modalitatea de recuperare a TVA-ului


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut, în această dimineață, discuții la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației referitor la pregătirea montajului financiar pentru autobuzele electrice licitate și modalitatea de recuperare a TVA-lui.

Dat fiind faptul că agentul economic câștigător, BMC CITY BUS, este înregistrat în România se poate de recuperat TVA-ul prin cererea de plată, anunță Lungu.

De asemenea, el a avut discuții referitoare la suma economisită la licitație, care va fi folosită tot la cumpărarea de autobuze electrice.

În aceeași zi, primarul s-a deplasat la sediul firmei câștigătoare unde a primit o veste bună că toate cele 25 de autobuze licitate pot să ajungă la Suceava în luna septembrie 2020.

„Am stabilit culoarea autobuzelor care va fi Yellow Green 6018 (verzui deschis), având în vedere că orașul Suceava este oraș verde, vor avea o singură culoare cum este cupola autobuzului din imagine,” a mai declarat Lungu.

Acesta a mai spus că a făcut „o vizionare la autobuzul pe care îl au în curte, adus de la ZTE, care a fost licitat și va fi adus la Suceava”.


Intră acum și în grupul de