Universitatea Suceava nu-și suspendă cursurile. Rectorul Valentin Popa: Oricând poate fi luată decizia suspendării activității în funcție de evoluția situației epidemiologice


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava nu suspendă cursurile a declarat, marți, pentru News Bucovina, rectorul USV prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

El a spus că USV nu consideră necesară această măsură, dar că în funcție de situația epidemiologică oricând se va putea reveni asupra deciziei.

„Putem lua în orice moment decizia suspendării activității în funcție de evoluția situației epidemiologice”, a spus rectorul Valentin Popa.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, luni seara, închiderea tuturor școlilor din România începând de miercuri, 11 martie, până în 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii în funcție de evoluția evenimentelor.  

Astfel, vor fi închise toate instituțiile de învățământ preuniversitar, atât de stat, cât și cele private, respectiv grădinițe, școli, licee, școli postliceale.

Același comitet a aprobat sistarea programelor de studii privind schimbul de experiență până în 31 martie și tot până atunci s-a decis suspendarea stagiilor de practică din spitale.

Ministrul demis al Educației, Monica Anisie, a precizat că universitățile beneficiază de autonomia universitară și au libertatea să decidă dacă vor suspenda sau nu activitatea.


Intră acum și în grupul de