Turnul Unirii al Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” va fi inaugurat în 31 mai. Primarul Ion Lungu anunță că municipalitatea va amenaja și parcarea din apropiere


Intră acum și în grupul de

Turnul Unirii al Bisercii „Nașterea Maicii Domnului” de lângă Palatul de Justiție din municipiul Suceava ar urma să fie inaugurat în 31 mai a anunțat, marți, primarul Ion Lungu, care a menționat că a avut discuții cu secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi, pentru alocarea unor fonduri necesare atât pentru această lucrare, dar și pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă din municipiul Suceava.

Primarul a spus că se lucrează la finalizarea lucrărilor la Turnul Unirii de la Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, iar municipalitatea suceveană este parteneră în acest proiect atât la realizarea turnului, cât și la modernizarea parcării de la Palatul de Justiție.

„Am avut discuții în această dimineață la Direcția de Culte – de la Secretariatul General al Guvernului, referitor la finanțarea parțială a lucrărilor din acest proiect și de asemenea, acordarea unei sume de 500.000 lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala „Nașterea Domnului” de pe Mărășești”, a spus primarul.

Ion Lungu a menționat că a primit asigurări că în perioada următoare se vor acorda sumele solicitate.

El a mulțumit secretarului de stat pentru Culte, Victor Opaschi, pentru sprijinul constant acordat bisericilor din municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de