Încă o butelie face ravagii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni recomandă cetățenilor să nu mai verifice eventualele scăpări de gaz de la butelii, cu brichete și chibrituri aprinse pentru a se evita pierderile de vieți omenești și distrugeri de bunuri materiale. Compartimentul de prevenire și stingere a incendiilor din cadrul unității sucevene de pompieri precizează că cea mai sigură și simplă metodă de depistare a scurgerilor de gaz este folosirea unei emulsii de apă și săpun sau șampon.

Apariția bulelor confirmă neetanșeitatea între furtunul ce face legătura cu aragazul și butelie.

Sâmbătă un bătrân şi-a pierdut viaţa din cauza scurgerilor de butan în timpul verificării cu flacără a unei butelii de aragaz.
Luni, un alt incendiu a avut loc din aceeași cauză. De această dată în Todireşti. Detaşamentul de pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Todireşti au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului. La sosirea lor flăcările înghiţiseră deja holul și acoperișul casei.

Focul a fost stins la ora 11.40, în limitele găsite, arzând astereala din lemn a acoperişului pe o suprafaţă de 4 mp şi mobilierul din holul casei, respectiv două dulapuri, o masă, două scaune şi două geamuri. De asemenea, s-au degradat tencuiala interioară şi o uşă, pagubele fiind estimate la 1.000 lei. Din fericire nu s-au înregistrat victime omenești.

Rezultatul primelor cercetări au indicat faptul că incendiul s-a produs din cauza scăpărilor de gaze combustibile de la sistemul de alimentare al aparatului de gătit în timpul verificărilor cu flacără, după montarea buteliei.

Pompierii au salvat casa de locuit şi anexele, în valoare de aproximativ 50.000 lei.

Reamintim că sâmbătă dimineață, scurgerilor de butan dintr-o butelie de aragaz au provocat un incendiu ce a curmat viaţa unui bătrân din Dumbrăveni. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, la ora 08:05 s-a anunţat un incendiu la o locuinţă din Dumbrăveni, imediat la faţa locului deplasându-se Detaşamentul de pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dumbrăveni, care au intervenit cu două autospeciale.

Din nefericire proprietarul R. D, în vârstă de 74 de ani a decedat.


Intră acum și în grupul de