Casiera unei bănci din Suceava, cercetată penal după ce şi-a însuşit 100 milioane de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat rezoluţia IPJ Suceava prin care s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de L. RODICA, de 41 ani, din municipiul Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Potrivit IPJ Suceava, din probatoriul administrat a rezultat că suceveanca, în calitate de casier la o unitate bancară din Suceava, în perioada 19.11.2007-25.06.2008, în mod repetat, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de încheierea unor contracte de depozit bancar pe numele unor titulari de cont, precum şi cele referitoare la retragerea dintr-un astfel de cont a sumei de 10.000 lei la data de 19.05.2008.

L. Rodica a întocmit şi semnat în fals în numele altui beneficiar un ordin de plată din 19.05.2008, însuşindu-şi în scop personal suma de 10.000 lei.

Prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, s-a cauzat o vătămare a intereselor legale ale titularilor celor două contracte de depozit bancar, precum şi un prejudiciu în sumă de 3.000 lei în dauna unei părţi vătămate – titular de cont.


Intră acum și în grupul de