Flutur: „Reducerea cheltuielilor cu personalul înseamnă şi reducerea de personal acolo unde schemele sunt umflate” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Până la începutul lunii septembrie vor trebui finalizate standardele de calitate şi cost în administraţia locală, care vor indica parametrii în care trebuie să funcţioneze o primărie sau un consiliu judeţean, a declarat marţi vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur. „Până în 2 septembrie trebuie clarificate pentru că vor sta la baza reorganizării”, a subliniat liderul democrat-liberal, precizând că la această dată Guvernul îşi asumă răspunderea pe mai multe legi.

Flutur a ţinut să menţioneze că reducerea cheltuielilor în administraţia publică este esenţială în actuala situaţie de criză, arătând că astfel vor fi găsite şi „scheme umflate” la unele primării sau consilii judeţene. „Reducerea cheltuielilor cu personalul înseamnă şi reducerea de personal acolo unde schemele sunt umflate”, a spus vicepreşedintele PD-L.

El a mai explicat că acest proces este făcut odată cu descentralizarea, arătând că mai sunt două ministere, al Agriculturii şi Culturii, ce trebuie să prezinte strategia de descentralizare, aceasta urmând să fie prezentată în Guvern în data de 26 august.

Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe legea salarizării unice, pe legea restructurării agenţiilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum şi pe legile educaţiei, a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, premierul Emil Boc.
Reprezentanţii autorităţilor locale, împreună cu cei ai ministerelor de resort, vor începe joi, la Buşteni, discuţiile privind stabilirea standardelor de cost în administraţia locală, astfel încât acestea să fie incluse în proiectul bugetului de stat pe anul 2010, a informat Executivul.


Intră acum și în grupul de