Toate testele au fost negative la analizele de miercuri pentru sucevenii la care se punea suspiciunea de infecție cu coronavirus. În carantină instituționalizată sunt 18 suceveni preluați de la frontiera de vest


Intră acum și în grupul de

Toate testele au fost negative la analizele de miercuri efectuate pentru sucevenii la care exista suspiciunea de infecție cu coronavirus, a declarat directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu.

Între cei care au fost testați s-au aflat și pasagerii din avionul în care s-a aflat cetățeanul ucrainean confirmat cu coronavirus, fiind cea de-a treia probă și ultima care s-a prelevat acestora, a precizat sursa citată.

Totodată, au fost efectuate teste și pentru cei cinci pacienți cu suspiciune de coronavirus care erau izolați în Secția de Boli Infecțioase a SJU Suceava.

De menționat că în județ sunt în prezent în carantină și 18 suceveni care au fost preluați și aduși sub escorta echipajelor MAI de la frontiera vestică.

În județ sunt 92 de locuri pentru carantină instituționalizată în nouă locații care aparțin unor autorități publice locale sau instituții ale statului, a precizat miercuri prefectul Alexandru Moldovan.

Miercuri se aflau în izolare la domiciliu 651 de persoane, din care 354 de persoane care au călătorit în zonele de risc și 297 membri de familie ai acestora.

Au ieșit până în prezent din autoizolare 282 de suceveni care după 14 zile nu au prezentat simptomatologie specifică.


Intră acum și în grupul de