Ucraina intră în carantină națională până în 3 aprilie. Va fi restricționată trecerea frontierei la majoritatea punctelor vamale urmând să funcționeze doar 49 din cele 219


Intră acum și în grupul de

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat decizia de a introduce carantina pe întreg teritoriul țării din 12 martie până în 3 aprilie 2020, anunță Bucpress.eu care citează un anunț pe pagina de socializare a deputatului „Solidaritatea europeană”, Victoria Siumar.

„Carantina va fi introdusă de mâine până în data de 3 aprilie curent. Carantina presupune stoparea procesului de învățământ și instructiv-educativ în școli, interdicție pentru adunări în masă cu numărul de persoane peste 200 (deși Parlamentul va funcționa în mod obișnuit), vor fi sistate zborurile către o serie de țări. De asemenea va fi restricționată trecerea  frontierei la majoritatea de puncte vamale. Din 219 de puncte de trecere vamală vor funcționa doar 49. Prim-ministrul susține că aceste puncte au spații speciale pentru izolarea cetățenilor cu suspiciune de covid-19”, a specificat Victoria Siumar.

Din data de 6 martie în toate școlile și instituțiile de învățământ superior din regiunea Cernăuți a fost introdusă carantina.

Prim-ministrul Ucrainei Denis Șmigal a confirmat că în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri a fost adoptat planul de combatere și stopare a răspândirii infecției COVID-19 pe teritoriul țării.

Acesta a arătat că se introduce carantină pe plan național în toate instituțiile de învățământ, se interzic adunările în masă și se sistează lucrul punctelor de trecere vamală. Prim-Ministrul, Denis Șmigal a făcut acest anunț în cadrul unui breefing care a avut loc după ședința Guvernului, potrivit site-lui Ukrinform.


Intră acum și în grupul de