Primăria va relua în forţă investiţiile amânate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Creditul în valoare de 50 de milioane de lei contractat de municipalitatea suceveană în luna aprilie a anului trecut de la Dexia Kommunalkredit, în vederea finanţării mai multor investiţii, a fost deblocat, a anunţat miercuri, primarul Ion Lungu.

Potrivit edilului-şef al Sucevei, în aceste condiţii, o parte din investiţiile, care prevăd asfaltarea reţelelor stradale secundare, a trotuarelor şi aleilor, dar şi asigurarea utilităţilor în noul cartier de case pentru tineri care se ridică în cartierul Burdujeni, vor fi reluate. Lungu a ţinut să menţioneze că una din investiţiile importante este refacerea Căii Cernăuţi ce face parte din E 85 şi care este închisă de peste zece ani din cauza alunecărilor de teren din zona versantului de nord-vest al municipiului care au fost stopate.

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ a explicat că în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Dexia Kommunalkredit, dar şi pentru că CL Suceava a adoptat o hotărâre privind stingerea datoriilor cu Termica SA, creditul, din care s-au folosit aproximativ 6 milioane de lei pentru diferite investiţii, a fost deblocat. Dexia Kommunalkredit a decis în luna iunie să blocheze creditul contractat de Primăria Suceava după ce municipalitatea a acumulat datorii de peste 70 de milioane de lei.

El a arătat la vremea respectivă că în contractul cu Dexia Kommunalkredit se prevede că tragerile din împrumut vor fi sistate dacă se depăşeşte valoarea de 50 de milioane de lei în ceea ce priveşte datoriile municipalităţii către firma de termoficare.

În aceste condiţii, Consiliul Local Suceava a hotărât realizarea unei reglementări patrimoniale între Primărie şi Termica în vederea stingerii datoriilor, iar cele 155 de hectare de teren folosite în prezent de Termica SA, aflate în proprietatea Primăriei urmează să fie transferate în proprietatea societăţii de termoficare pentru a se acoperi datorii de aproximativ 50 de milioane de lei.


Intră acum și în grupul de