Ucraina își închide frontierele pentru cetățenii străini. Decizia intră în vigoare peste 48 de ore. În această țară a fost înregistrat primul deces din cauza infectării cu coronavirus COVID 19


Intră acum și în grupul de

Ucraina a luat decizia de a închide frontierele pentru cetățenii străini.

Hotărârea adoptată în cadrul ședinței Consiliului de Securitate și Apărare Națională va intra în vigoare peste 48 de ore, informează Agenția BucPress.

Anunțul a fost făcut de secretarul Consiliului de la Kiev, Oleksii Danilov în timpul unei briefing.

În același timp, cetățenilor ucraineni le este recomandat să evită călătoriile în străinătate pentru a se evita răspândirea coronovirusului Covid-19. 

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat în urmă cu două zile decizia de a introduce carantina pe întreg teritoriul țării din până în 3 aprilie 2020.

Carantina presupune stoparea procesului de învățământ și instructiv-educativ în școli, interdicție pentru adunări în masă cu numărul de persoane peste 200 (deși Parlamentul va funcționa în mod obișnuit), vor fi sistate zborurile către o serie de țări și restricționată trecerea  frontierei la majoritatea punctelor vamale.

Consilierul Ministrului sănătății al Ucrainei, medicul infecționist Olga Golubovska a anunțat, vineri, că în urma infectării cu coronavirusul COVID-19 a fost înregistrat decesul unei femei de 70 de ani din regiunea Jitomir.


Intră acum și în grupul de