Dan Ioan Cușnir crede că prefectul de Suceava nu este pregătit pentru gestionarea situației privind coronavirus și că ar trebui să constate că suceveni întorși din Italia sunt pe la Serviciul de Pașapoarte, la cozi la firme de utilități sau se plimbă prin sate în loc să stea în izolare acasă


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a comentat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina situația privind gestionarea epidemiei de coronavirus și a constatat că autoritățile naționale sunt depășite, iar cele județene la fel.

El a arătat că președintele țării Klaus Iohannis, nu înțelege amploarea fenomenului și că a rămas în aceeași logică de înainte de debutul epidemiei.

„Se pare că președintele nu poate prinde cadrele în mișcare, ci doar situațiile fixe. Domnul Iohannis nu poate percepe o evoluție în mișcare de la o zi la alta și de asta îmi permit să spun, cu toată responsabilitatea, că România este condusă de un individ cu retard organizatoric”, a spus Cușnir care a amintit de „circul” de joi din Parlament când premierul desemnat s-a retras cu zece minute înainte de vot.

El a arătat că în Italia mor câte 200 de oameni zilnic, iar această situație ar putea să se întâmple în toată Europa și  în România, iar actualii guvernanți sunt iresponsabili.

Cușnir a spus că a văzut „doi măscărici”, ministrul de Interne și ministrul Sănătății care au ieșit la declarații și se felicitau unul pe altul.

„Ei trăiesc în lumi paralele”, a spus liderul PSD Suceava care consideră că ministrul de Interne trebuia demis demult pentru că nu a reușit să gestioneze situația de la frontieră, iar cel de la Sănătate pentru că în timp ce celelalte țări europene se instalează spitale de campanie, în țară nu sunt suficiente teste, nu sunt măști de protecție și materiale dezinfectante.

Cușnir a spus că și la nivelul județului situația nu este foarte îmbucurătoare pentru că președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în loc să se ocupe de această problemă plantează copaci, iar prefectul Alexandru Moldovan nu este un om de acțiune.

„Ni se spune că prefectul e un jurist bun, dar din păcate pentru el județul are nevoie de o mână forte, are nevoie de un om de acțiune și nu un jurist foarte bun. Județul avea nevoie de un jurist foarte bun când pierdea procese pe bandă rulantă cu gropile de gunoi de la Moara și Pojorâta”, a spus Cușnir.

Liderul PSD Suceava a adăugat că prefectul trebuia să împiedice situațiile în care suceveni întorși din Italia să umble prin județ sau să ajungă în locuri aglomerate.

„Așa cum știu eu, trebuia să știe și dumnealui că cetățenii întorși din Italia sunt pe la Serviciul de Pașapoarte să-și prelungească pașapoartele, sunt pe furnizorii de utilități ca să-și prelungească contractele la gaz sau electricitate”, a declarat Cușnir.

El a mai spus că prefectul ar trebui să meargă prin satele din județ unde cei veniți din Italia în loc să stea în autoizolare se plimbă să-și vitizeze rudele

Cușnir a atras atenția că aici nu e vorba de opțiune pentru că cei care nu respectă regulile „atentează la sănătatea și viața părinților noștri”.  

El a mai declarat că toate acestea se întâmplă când județul Suceava are doi subprefecți și s-a întrebat ce fac acești doi subprefecți în afară de a se dezinfecta pe mâini stând la birou.


Intră acum și în grupul de