Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est solicită măsuri de sprijinire a IMM-urilor împotriva efectelor COVID-19. Liliana Agheorghicesei: E nevoie de soluții urgente pentru a preveni prăbușirea economiei românești


Intră acum și în grupul de

În contextul actual provocat de intensificarea efectelor virusului COVID-19, cu implicații dramatice la nivel uman, social, economic, Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est și Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) solicită autorităților și instituțiilor publice, deputaților, senatorilor de la nivelul Regiunii Nord-Est și României, tuturor factorilor de decizie, adoptarea de urgență a soluțiilor și măsurilor optime de susținere și sprijinire a mediului de afaceri, în special a IMM-urilor­ motorul economiei naționale, pentru a preveni destabilizarea economică a României și prăbușirea economiei românești, anunță FFA într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, măsurile trebuie să vizeze toate domeniile de activitate economică, cu acțiune rapidă și imediată în special asupra turismului, hoteluri și restaurante, serviciilor, transporturilor.

Astfel se solicită alocarea de  fonduri pentru asigurarea de lichiditate și capital de lucru IMM-urilor și accesul facil al IMM-urilor la investiții, prin modificarea legislației privitoare la achizițiile publice, dar și modificarea legislației privind Codul Muncii, pentru  susținerea angajaților din IMM-uri, iar în  domeniul  fiscal:  anularea,  pe  o  perioada  de timp  limitată,  a  taxelor și impozitelor locale și centrale, dar și    înghețarea, pe o perioadă de 6 luni, a creditelor și dobânzilor bancare, furnizarea de instrumente specifice sectoarelor economice aflate în dificultate sau grav afectate.

În domeniul turismului se cere acordarea imediată a voucherelor de vacanță, iar în transporturi, oferirea de subvenții pentru plata salariilor angajaților.

„Traversăm o perioadă dificilă, un moment de răscruce pentru noi, ca oameni, dar și pentru afacerile pe care le conducem. Se impune, mai mult ca oricând, să privim cu responsabilitate situația și să luăm cele mai bune decizii pentru noi, pentru afacerile noastre și angajații noștri, pentru comunitatea în care trăim”, se arată în comunicatul semnat de Liliana Agheorghicesei, președinte al Federației Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est.


Intră acum și în grupul de