Dezinfecție generală în activitatea de salubrizare a municipiului Suceava. Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță că se igienizează platformele de colectare a deșeurilor municipale, coșurile stradale, iar străzile și trotuarele măturate/spălate după programul zilnic se vor stropi cu substanțe de dezinfecție


Intră acum și în grupul de

Pentru a împiedica răspândirea virusului COVID – 19, Primăria Municipiului Suceava, prin operatorul de salubrizare, a suplimentat activitățile de igienizare și dezinfectare a coșurilor stradale, a utilajelor de colectare și a tuturor echipamentelor și mijloacelor de transport implicate în activitatea de salubrizare, a anunțat, sâmbătă, viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a spus că astfel toate autospecialele de colectare/transport, precum și toate echipamentele implicate sunt dotate cu substanțe de igienizare și cu pompă pulverizator de spate, iar lucrătorii care execută operațiunile de salubrizare au fost instruiți cu privire la modul de utilizare a substanțelor folosite în procesul de dezinfecție.

Viceprimarul a menționat că se mătură toate punctele de colectare care deservesc condominiile (atât cele de suprafață cât și cele modernizate îngropate sau/și semiîngropate), străzile, trotuarele și se igienizează coșurile stradale și se spală cu apă sub presiune toate punctele de colectare care deservesc condominiile (atât cele de suprafață cât și cele modernizate îngropate sau/și semiîngropate), coșurile stradale, utilajele și mijloacele de transport, străzile și trotuarele.

După uscarea zonelor spălate, se stropește cu soluție de dezinfectare, respectiv cu un insecticid care combate insectele prin acțiune de contact și ingestie, folosit în concentrație de 150 ml la 5 litri, doza maximă pentru tratamentul inițial, dar și cu  dezinfectant clorigen general, tablete efervescente folosite în cantitate de 1 buc/3 litri apă, pentru eficacitate virucidă maximă.

În fiecare zi, după colectare, se mătură/igienizează punctele de colectare, apoi se stropește cu soluțiile de dezinfecție și dezinsecție.

Străzile și trotuarele măturate/spălate după programul zilnic se vor stropi cu substanțe de dezinfecție. Coșurile de gunoi stradale aferente trotuarelor din programul zilnic se vor igieniza și stropi cu dezinfectant.


Intră acum și în grupul de