Pod închis pentru remediere între Liteni şi Roşcani


Intră acum și în grupul de

O comisie formată din reprezentanţi din cadrul Administraţiei Drumurilor şi Podurilor şi ai Primăriei Suceava a decis miercuri, la ora 13, închiderea accesului peste albia râului Suceava care face legătura între localităţile Liteni şi Roşcani, ca urmare a avarierii unui pilon al podului în urma ploilor din cursul anului 2008. Potrivit IPJ Suceava, nu s-a amenajat nici o variantă în apropierea podului, accesul putându-se face prin localităţile Udeşti, Vereşti, Fântânele şi Vorona.

Potrivit CJ Suceava, accestul a fost închis pentru traficul greu, în zonă urmând să se desfăşoare doar traficul local cu autoturisme. Este vorba despre un pilon aferent malului stâng, unde s-a produs o cedare a piciorului podului cu aproximativ 25 – 30 cm.

În urma debitelor mari înregistrate în anul 2008 pe râul Suceava, în zona respectivă s-a produs o “spălare” a materialului de sub fundaţia piciorului respectiv, în momentul de faţă fundaţia având un punct de sprijin foarte limitat. Pentru efectuarea reparaţiilor s-a comandat o expertiza tehnică, urmând ca după identificarea soluţiei şi realizarea documentaţiei să înceapă lucrările efective de execuţie.

Conducerea CJ Suceava a anunţat că în cel mai scurt timp, Consiliul Judeţean Suceava, prin structura specializată, va încerca să asigure trecerea peste râul Suceava pe un pod provizoriu, construit din tuburi de beton.


Intră acum și în grupul de