Pod închis pentru remediere între Liteni şi Roşcani

O comisie formată din reprezentanţi din cadrul Administraţiei Drumurilor şi Podurilor şi ai Primăriei Suceava a decis miercuri, la ora 13, închiderea accesului peste albia râului Suceava care face legătura între localităţile Liteni şi Roşcani, ca urmare a avarierii unui pilon al podului în urma ploilor din cursul anului 2008. Potrivit IPJ Suceava, nu s-a amenajat nici o variantă în apropierea podului, accesul putându-se face prin localităţile Udeşti, Vereşti, Fântânele şi Vorona.

Potrivit CJ Suceava, accestul a fost închis pentru traficul greu, în zonă urmând să se desfăşoare doar traficul local cu autoturisme. Este vorba despre un pilon aferent malului stâng, unde s-a produs o cedare a piciorului podului cu aproximativ 25 – 30 cm.

În urma debitelor mari înregistrate în anul 2008 pe râul Suceava, în zona respectivă s-a produs o “spălare” a materialului de sub fundaţia piciorului respectiv, în momentul de faţă fundaţia având un punct de sprijin foarte limitat. Pentru efectuarea reparaţiilor s-a comandat o expertiza tehnică, urmând ca după identificarea soluţiei şi realizarea documentaţiei să înceapă lucrările efective de execuţie.

Conducerea CJ Suceava a anunţat că în cel mai scurt timp, Consiliul Judeţean Suceava, prin structura specializată, va încerca să asigure trecerea peste râul Suceava pe un pod provizoriu, construit din tuburi de beton.