Ţigări de „Ucraina”, confiscate la Siret


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret, au executat, miercuri, o acţiune pe linia combaterii traficului de bunuri accizabile, oprind astfel pentru control un autoturism marca „Seat Cordoba”, condus de către I. Dmytro, în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în R. Ucraina, a cărui maşină s-a dovedit a fi plină cu ţigări de contrabandă.

Potrivit IJPF Suceva, după controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, fiind descoperite în portbagaj şi în bagajele personale un număr de 5.097 pachete de ţigări de diferite mărci – 2.467 pachete ţigări marca „MORE”, 410 pachete marca „VICEROY”, 1.740 pachete marca „SAINT GEORGE” şi 480 pachete de ţigări marca „RONSON”, pentru care I. Dmytro nu poseda documente legale de provenienţă.

Fiind întrebat de provenienţa ţigărilor, şoferul a declarat că intenţiona să le comercializeze în vederea obţinerii de profit ilicit pe raza judeţului Bacău.
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 21.407 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Tot miercuri, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „VAZ”, cetăţeanul ucrainean S. Vasyl, în vârstă de 27 de ani. În urma controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub preşurile autoturismului şi în bord, un număr de 510 pachete de ţigări- 340 marca „NEXT”, 30 marca „PALL MALL”, 40 marca „MORE” şi 100 de pachete marca „RONSON” toate cu timbru ucrainean.

Ţigările în valoare de 2.142 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către vameşi, iar S.Vasyl a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.


Intră acum și în grupul de