Proiectul „Drumul Talienilor” va fi lansat sâmbătă în prezenţa ministrului Elena Udrea


Intră acum și în grupul de

Ministrul Turismului, Elena Udrea, se va afla sâmbătă în judeţul Suceava pentru a participa la o serie de manifestări, printre care lansarea proiectului „Drumul Talienilor” şi Festivalul Naţional al Păstrăvului de la Ciocăneşti, a anunţat joi, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a arătat că, pentru început, Elena Udrea va fi prezentă la Mălini, localitate de unde provine mama ei, unde va avea loc lansarea proiectului „Drumul Talienilor” de modernizare a drumului judeţean Mălini-Borca. Acest drum, care face legătura între judeţele Suceava şi Neamţ, traversează Munţii Stânişoarei, iar în vârful muntelui se află Crucea Talienilor. Traseul este cel străbătut de Vitoria Lipan în romanul „Baltagul” scris de Mihail Sadoveanu.

Şeful administraţiei judeţene a mai menţionat că Elena Udrea este aşteptată să participe şi la Festivalul Naţional al Păstrăvului care se organizează în comuna Ciocăneşti pe râul Bistriţa Aurie.

Totodată, ministrul Turismului ar urma să meargă la Gura Humorului unde se finalizează lucrările la o pârtie de schi construită printr-un proiect Phare, dar şi la Câmpulung Moldovenesc unde se vor începe procedurile pentru construcţia unei noi pârtii de schi pe platoul Rarău.


Intră acum și în grupul de