Incendiu la Şerbăuţi, provocat de motorul unei tocătoare de furaje


Intră acum și în grupul de

Motorul unei tocătoare de furaje uitată în priză s-a supraîncălzit şi a provocat un incendiu. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, miercuri, la ora 21:32, prin serviciul 112 a fost anunţat un incendiu într-o gospodărie din Şerbăuţi. La faţa locului s-a deplasat Garda de intervenţie Siret împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şerbăuţi, intervenind cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului izbucnit la locuinţa lui Vasile T.

Când pompierii au ajuns la faţa locului ardea şura şi adăpostul de animale, existând pericolul de propagare la casa de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 00.45, dar au ars acoperişul şurii şi adăpostului de animale pe o suprafaţă de 100 mp, planşeul adăpostului de animale pe o suprafaţă de 25 mp, circa 3 t plante furajere şi circa 1 mc lemn de foc. De asemenea, s-au degradat planşeul adăpostului pe o suprafaţă de 10 mp, circa 2 tone fân, 3 mc lemn de foc şi o tocătoare. Pagubele au fost estimate la 8.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs prin efect termic al curentului electric produs de un aparat electric lăsat sub tensiune, respectiv motorul electric de la tocătoarea de furaje.

Pompierii au salvat casa de locuit, în valoare de aproximativ 30.000 lei.


Intră acum și în grupul de