A furat tabla de pe conducta de termoficare


Intră acum și în grupul de

Un bătrân ce a fost depistat în timp ce a scos tabla pe o porţiune de pe conductele termice pentru a o vinde, după ce a fost amendat de jandarmi, a doua zi s-a reîntors în acelaşi loc şi a fost prins din nou cu alte coli de tablă. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci, miercuri, în jurul orei 14.00, în timpul executării unei acţiuni în cooperare pe linia combaterii braconajului piscicol, un echipaj de jandarmerie a depistat, în apropiere de râul Suceava şi CET Suceava, doi bărbaţi care transportau, cu două atelaje hipo, mai multe coli de tablă.

Cele două persoane, O. Nicolae, de 26 de ani şi P. Gheorghe, de 67 de ani, ambii din comuna Şcheia – nu au putut justifica provenienţa materialului transportat, însă, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cei doi au decopertat o porţiune de aproximativ 30 de metri dintr-o conductă activă de transport a agentului termic de la CET către utilizatorii publici.

Ulterior, au încărcat în atelajele hipo un număr de 18 coli de tablă, în greutate de 280 kg. şi s-au deplasat către un centru de colectare în vederea valorificării materialelor.

Celor doi le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în vederea continuării cercetărilor.

Această întâmplare nu a avut nici o importanţă pentru bătrân, întrucât a doua zi, joi dimineaţă s-a întors pentru a fura din nou tablă de pe conductă. „La ora 10:30 o patrulă mixtă poliţist-jandarm, l-a prins din nou pe bătrân care, în acelaşi loc şi prin aceleaşi metode, a decopertat şi încărcat 16 coli în greutate de 220 kg” a precizat căpitanul Cornaci.


Intră acum și în grupul de