Trierea urgențelor la SJU Suceava se va realiza, de luni, într-un cort instalat în parcarea UPU, iar într-un alt cort se va face trierea pentru pacienții care se adresează Ambulatoriului Integrat


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că trierea urgenţelor medicale se va realiza într-un cort instalat în parcarea din zona Unităţii de Primiri Urgenţe, iar cea a pacienţilor care se adresează Ambulatoriului Integrat al spitalului într-un al doilea cort separat.

Rîmbu a explicat că tot de luni s-a decis restricţionarea accesului aparţinătorilor pacienţilor care se adresează la UPU sau la Ambulatoriul Integrat.

Măsurile intră în vigoare de luni de la ora 13:00.

El a spus că personalul medical va tria urgenţele medicale, iar pacienţii care nu prezintă simptome ale afecţiunilor respiratorii şi nu au călătorit în zonele roşii sau galbene afectate de infecţiile cu COVID-19  sau nu au venit în contact direct cu persoane diagnosticate cu această boală vor fi direcţionaţi la UPU, iar cei cu simptome ale infecţiilor respiratorii, inclusiv ale infecţiei cu noul coronavirus vor fi direcţionaţi spre triajul Secţiei de Boli Infecţioase, unde, în funcţie de simptomatologie, sunt repartizaţi în saloanele secţiei respective destinate formelor uşoare, medii sau grave.

“Odată cu instalarea celor două corturi în scopul trierii bolnavilor după simptomatologie, este interzis şi accesul aparţinătorilor pacienţilor în UPU şi în Ambulatoriul spitalului”, a menţionat Rîmbu.

El a mai spus că în cazul în care se va decide de la nivel central continuarea desfăşurării activităţii ambulatoriilor spitalelor, pacienţii care se prezintă la Ambulatoriul spitalului trec prin acest filtru în cel de-al doilea cort instalat.

“Dacă pacienţii respectivi nu prezintă simptomatologia infecţiei cu noul coronavirus în urma efectuării triajului, atunci sunt direcţionaţi spre Ambulatoriu, iar dacă prezintă astfel de simptome sunt direcţionaţi spre triajul Secţiei de Boli Infecţioase. Şi pentru aparţinătorii acestor pacienţi este restricţionat accesul în Ambulatoriu”, a precizat Rîmbu.

El a arătat că pacienţii care se prezintă la UPU sunt preluaţi de personalul medical încă de la triaj, iar în urma investigaţiilor se va stabili dacă aceştia rămân internaţi sau li se va recomanda tratament la domiciliu.

Managerul SJU Suceava a subliniat că acestea reprezintă noi măsuri de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19 adoptate de spital în actualul context epidemiologic.

(LB)


Intră acum și în grupul de