Mai mulți șoferi fără permise au fost prinși, duminica, la Rădăuți și Dărmăneşti. Toți sunt cercetați penal


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, polițiștii suceveni au prins cel puțin trei șoferi care au condus mașini fără a avea permise de conducere. Mai mult de atât, doi dintre ei circulau cu vehicule neînmatriculate, arată IPJ Suceava.

Primul caz a fost înregistrat la Rădăuți. Pe strada Pictor N. Grigorescu din localitate polițiștii au oprit pentru control mopedul condus de un localnic de 58 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reținut pentru abateri la regimul rutier, iar vehiculul nu este înmatriculat.

Astfel, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice unui vehicul cu permisul de conducere suspendat sau reținut”.

Cel de al doilea caz a avut loc tot la Rădăuți. De data aceasta, o mașină fără plăcuţele cu numărul de înmatriculare a fost oprită pe strada Piața Unirii din localitate. Vehiculul era condus de un bărbatde 26 de ani din orașul Milișăuți.

Acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul a circulat în baza unei autorizaţii de circulaţie provizorie, expirată din data de 07.01.2020. Bărbatul este cercetat penal pentru aceleași infracțiuni ca și în primul caz.

Cel de al treilea caz a fost înregistrat pe DJ 209D din comuna Dărmăneşti. Un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani din comuna Şerbăuţi înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce rula cu viteza de 114 km/h pe un sector de drum cu limita legală de 50 km/h, motiv pentru care, a fost sancționat contravențional.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 31 de ani figurează cu permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de