CNAS: Funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de sănătate a fost reluată de luni, de la ora 08:00


Intră acum și în grupul de

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat într-un comunicat de presă că funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate( PIAS) a fost reluată de luni, 16 martie 2020, începând cu ora 08,00.

Sursa citată menţionează că, potrivit  reglementărilor legale, furnizorii de servicii medicale vor raporta online, în termen de 3 zile lucrătoare de la prestarea serviciului, iar serviciile medicale vor fi  semnate cu cardul, renunţându-se astfel la dispoziţiile speciale utilizate pe perioada în care PIAS a fost indisponibilă online.

“Pe perioada de nefuncţionalitate a PIAS, pentru  transmiterea şi validarea serviciilor acordate  sunt aplicabile prevederile art. 207 – 210 din HG nr. 140/2018 și ale art. 39 – 42 din HG nr. 155/2017. În acest sens, pentru întreaga perioadă în care funcţionarea PIAS este întreruptă, preşedintele CNAS va emite un ordin care va cuprinde procedura de transmitere în platforma informatică a serviciilor acordate off-line şi procedura de validare a acestora”, se precizează în comunicatul de presă al CNAS.

Reamintim că PIAS a fost indisponibilă din cauza unor probleme tehnice din data de 10 martie 2020, începând cu ora 08,00.

(LB)


Intră acum și în grupul de