Restricţii pentru construcţiile din apropierea monumentelor istorice din judeţ


Intră acum și în grupul de

„Nu e posibil să avem lângă mănăstiri discoteci până la 3 noaptea care să zguduie geamurile”, a afirmat joi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, arătând că în urma discuţiei cu ÎPS Pimen Suceveanul şi cu reprezentanţii Direcţiei pentru Cultură Suceava s-a stabilit elaborarea unui plan judeţean de amenajare a teritoriului care să ţină cont de monumentele istorice din judeţ. „Am decis să constituim la nivel judeţean o comisie care să discute cu primarii Planurile de urbanism general şi ce restricţii urmează să se introducă”, a spus Flutur, subliniind că autorităţile sucevene nu doresc să restricţioneze construcţiile, ci doar să evite invadarea judeţului de kitch-uri.

El a menţionat că a constatat „cu îngrijorare” că planul de amenajare a teritoriului şi cele de urbanism general al localităţilor întocmite în 1999 au fost făcute superficial şi că acestea permit construcţia „de pagode şi alte caricaturi de construcţii” în preajma monumentelor istorice.

Şeful deliberativului judeţean sucevean a exemplificat cu actualul plan urbanistic general din comuna Mitocu Dragomirnei care permite ca în jurul Mănăstirii Dragomirna să fie construite case de vacanţă.


Intră acum și în grupul de