Peste 600 de candidaţi s-au înscris până acum la a doua sesiune a examenului de bacalaureat

Până joi la ora 14:00, la nivelul judeţului Suceava erau înscrişi 412 candidaţi care vor susţine examenul de bacalaureat, sesiunea a doua, la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” şi aproximativ 250, la Colegiul de Industrie Alimentară din Suceava. Potrivit IŞJ Suceava, centrul de evaluare a fost stabilit la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava şi nu au fost înregistrate deocamdată cazuri speciale.

Cifra candidaţilor ar putea să crească în urma înscrierii la Bacalaureat a absolvenţilor de clasa a XII-a care vor promova corigenţele ce se susţin zilele acestea.

Pe 17 august are loc prima probă, la Limba şi literatura română – proba orală, pe 19 august urmează a doua probă orală, la Limba şi literatura modernă, iar pe 20 august candidaţii vor avea de susţinut prima probă scrisă, la Limba şi literatura română. Bacalaureatul continuă cu proba obligatorie a profilului pe 24 august, apoi pe 25 august proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării şi ultima probă scrisă va fi una la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării, pe 26 august.

Afişarea rezultatelor se va face pe 28 august, după cere se depun contestaţiile, urmând ca pe 3 septembrie să se afişeze rezultatele finale.
Procentul de promovabilitate la sesiunea din vară a fost 94,53%.

Absolvenţii din învăţământul particular autorizat sau acreditat vor plăti pentru susţinerea bac-ului la stat taxa de 217 lei, aceeaşi sumă fiind percepută şi pentru absolvenţii de la stat care susţin pentru a treia oară bacalaureatul. Taxele se plătesc la şcolile unde au loc examenele şi au fost stabilite de Consiliul de administraţie a IŞJ Suceava într-o şedinţă la începutul lunii mai.

loading...