Refacerea digului de protecţie a Staţiei Baia III intră în a doua etapă a lucrărilor


Intră acum și în grupul de

Contractul privind „Amenajarea râului Moldova pentru apărarea frontului de captare a oraşului Fălticeni la Baia, judeţul Suceava, etapa a doua” a fost semnat joi, la Primăria Fălticeni, între reprezentanţii Companiei Naţionale Apele Române şi cei ai societăţii comerciale VEGA din judeţul Galaţi, societate care şi-a adjudecat licitaţia . Este vorba de continuarea lucrărilor de construcţie la Digul de protecţie al staţiei de captare a apei de suprafaţă Baia III.

Tot joi, a fost predat şi amplasamentul. Lucrările vor fi reluate săptămâna viitoare. Primăria Municipiului Fălticeni este beneficiara acestei lucrări.

Digul de protecţie al Staţiei de captare a apei Baia III, staţie care asigură apă potabilă municipiului Fălticeni, a fost distrus de inundaţiile produse în vara anului 2002. Precipitaţiile abundente care se manifestă în zonă, în special în perioada verii, pun presiune pe lucrările provizorii executate în zona staţiei de captare pentru a asigura debitul necesar în perimetrul pompelor de captare.

Ultimul eveniment de acest fel s-a produs în urma precipitaţiilor căzute în perioada 11 – 12 iulie 2009, când, ca urmare a creşterii în debit a râului Moldova, digul provizoriu de protecţie al Staţiei de alimentare cu apă Baia III a fost rupt, ceea ce a produs inundarea, colmatarea pompelor de alimentare şi în cele din urmă a dus la scoaterea din funcţiune a staţiei.


Intră acum și în grupul de