Elaborarea Legii Turismului, pe ultima sută de metri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Ne aflăm în stadiul final de elaborare a Legii turismului”, a anunţat vineri Secretarul de stat în Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, care a arătat că joi se va organiza ultima şedinţă a Consiliului Consultativ privind elaborarea acestei legi, care va intra apoi în dezbaterea publică şi apoi în dezbaterea parlamentară.

Potrivit lui Popovici, printre prevederile noii legi sunt prevăzute, pentru investitorii în turism, facilităţi fiscale pentru diferite perioade de timp, în funcţie de valoarea investiţiilor, dar şi ca TVA pentru serviciile turistice avizate de MT să fie de 9 la sută. Secretarul de stat în Ministerul Turismului a explicat că va fi încurajat, tot prin facilităţi, şi segmentul pensiunilor turistice şi agroturistice. El a arătat că în lege sunt incluse obligaţii clare ale operatorilor în turism faţă de beneficiarii serviciilor turistice.

Totodată, Popovici a ţinut să precizeze că această lege se bucură şi de susţinerea preşedintelui Traian Băsescu. „E o lege mult aşteptată de operatorii din turism. Sperăm că, prin aplicarea legii, turismul din România să fie mult mai vizibil”, a conchis secretarul de stat în Ministerul Turismului.


Intră acum și în grupul de