Turiştii aflaţi în zona Mănăstirii Voroneţ aruncă tone de gunoaie


Intră acum și în grupul de

În jurul Mănăstirii de la Voroneţ se adună, săptămânal, tone de deşeuri lăsate de turiştii care vin cu cortul pe malul râului Moldova. Deşi camparea este interzisă, zona e plină de corturi şi de oameni care se plâng de nepăsarea autorităţilor locale care nu amplasează coşuri de gunoi şi nu fac curăţenie.

Autorităţile spun cu totul altceva. Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc spune că pubele şi containere sunt, dar oamenii ar dori să fie câte un coş sub copacul pe care şi l-au ales să stea să facă grătar. Mai exact, ar trebui să fie coşuri aproape sub fiecare arbore.

Din nepăsare şi ignoranţă, turiştii pur şi simplu nu doresc să adune într-un sac resturile menajere pe care le produc şi apoi să le ducă la tomberoane, ci preferă să dea vina pe autorităţi.
Sticle de plastic, hârtii, resturi menajere, lemne uscate şi iarbă arsă. Acesta este peisajul care îi aşteaptă pe cei veniţi în vizită la Voroneţ. Săptămânal, primăria din comună strânge 3, 4 tone de gunoaie şi dă aproximativ 120 de amenzi.

Camparea în zonă este interzisă. Asta nu împiedică zeci de familii să-şi instaleze corturile şi să se plângă de autorităţi care nu pun coşuri de gunoi.
Pentru a rezolva problema, primăria din Voroneţ a început construcţia unui camping în care turiştii vor putea veni începând de anul viitor.


Intră acum și în grupul de