MEC: „Informaţia privind eventuala îngheţare a anului şcolar 2019-2020 din cauza declarării stării de urgenţă este una eronată”


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că “informaţia privind eventuala îngheţare a anului şcolar 2019-2020 din cauza declarării stării de urgenţă este una eronată”.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a îndemnat părinţii, cadrele didactice, elevii şi studenţii să se informeze doar din surse oficiale, dând asigurări, totodată, că toate măsurile ce vor fi luate de MEC “vor fi în sprijinul elevilor şi al studenţilor”.

„Indiferent de situaţia în care ne aflăm, îndemn părinţii, cadrele didactice, elevii şi studenţii să se informeze numai din surse oficiale şi să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spaţiul online.

Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm şi de responsabilitate şi vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor şi al studenţilor. Nu s-a pus problema îngheţării anului şcolar! Elevii şi studenţii nu vor repeta anul şcolar sau pe cel universitar. Înţeleg îngrijorarea celor care vor susţine examenele naţionale şi, în acest sens, vă asigur că, în aceste momente, Ministerul Educaţiei şi Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare şi eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial. Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate şi să continuăm învăţarea de acasă”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

(LB)


Intră acum și în grupul de