Ministrul de Interne anunță că se blochează aproape toate activitățile: Se suspendă activitatea restaurantelor, cafenelelor și barurilor. Se suspendă activitățile religioase, cele sportive și culturale.


Intră acum și în grupul de

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, măsuri drastice pentru reducerea răspândirii noului coronavirus.

El a spus că se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare, băuturilor în restaurante, cafenele, baruri, cluburi sau alte localuri publice.

Ministrul a menționat că este permisă organizarea de aceste firme a activității de comercializare a alimentelor și băuturilor care nu presupun rămânerea clienților în localuri cum ar fi activitatea de drive-in sau de comenzi la domiciliu.

Totodată, se suspendă toate activitățile religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de îngrijire personală în spații închise.

Mai mult, se interzice organizarea oricărui eveniment cu peste 100 de persoane în spații deschise, iar organizatorii evenimentelor organizate în spații deschise ce presupun participarea a maxim 100 de persoane sunt obligați  să asigure distanța de minimum un metru între participanți

În ceea ce privește transportul de marfă, șoferii autovehiculelor de capacitate de peste 3,5 tone au obligația ca la frontieră să aibă și să poarte mijloace individuale de protecție precum dezinfectant sau mănuși, iar șoferii care vin din zone roșii sau galbene de răspândire a coronavirus nu se supun măsurilor de carantină sau izolare dacă la prezentarea în punctul de trecere nu manifestă simptome.

Vela a mai anunțat că se suspendă toate zborurile aeriene între Spania – România pentru 14 zile cu începere de miercuri, iar zborurile cu Italia vor fi suspendate din 23 martie încă 14 zile.

Marcel Vela a mai spus că măsurile sunt pentru realizarea așa numitei distanțări sociale.

„ Toate măsurile luate sunt pentru a preveni eficient răspândirea coronavirusului”, a spus ministrul.

El a declarat că nu e cazul să fie închise orașe sau să fie raționalizate alimentele.

În final, ministrul de Interne a făcut un apel către românii din diaspora: „Nu e bine pentru compatrioții din țară să reveniți acum acasă. Veți intra direct în carantină sau izolare la domiciliu. Cei care fac declarații false vor avea dosar penal. Fac apel la înțelepciune și maturitate!”.

Declarații de presă la sediul MAI

Declarații de presă la sediul MAI

Gepostet von Ministerul Afacerilor Interne, Romania am Dienstag, 17. März 2020

Intră acum și în grupul de