Amenzi pentru parcarea maşinilor de mare tonaj printre blocurile din municipiu


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii comunitari suceveni împreună cu inspectorii din cadrul Serviciului de Sistematizare Rutieră şi Administrare Străzi vor străbate străzile din municipiul Suceava şi vor amenda toţi şoferii care îşi parchează maşinile de mare tonaj (camioane, microbuze şi chiar TIR-uri şi autobuze) pe spaţiile dintre blocuri sau pe arterele de circulaţie aparţinând domeniului public. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harşovschi, care a arătat că traficul infernal din ultima perioadă din municipiu se datorează şi faptului că aceste maşini de dimensiuni mari sunt parcate neregulamentar.

Potrivit acestuia, la primirea licenţelor de transport, societăţile trebuie să prezinte un document din care să reiasă că maşinile respective au parcarea asigurată (teren închiriat, teren proprietate privată sau contracte de închiriere a unor locuri de parcare).

Conform HCL 189 /20.11.2008, amenzile în cazul parcării maşinilor mai mari de 3,5 tone în alte locuri decât cele premise prin autorizare sunt cuprinse între 500-1000 de lei pentru persoanele fizice şi 1000-2500 de lei pentru persoanele juridice. “Nu este corect ca locuitorii Sucevei să îndure zgomotul şi disconfortul produs de aceste masini de dimensiuni mai mari”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi.

Totodată, el a precizat că Primăria continuă acţiunea de ridicare a autovehiculelor abandonate pe teritoriul municipiului.


Intră acum și în grupul de