Ultimul set de filtre pentru izoleta ISU Suceava a fost consumat cu transferul la Iași al pacientului confirmat ieri cu noul coronavirus. Până la completarea stocului, pacienții cu COVID 19 vor fi transportați cu Autospeciala pentru transport personal si victime multiple în aceleași condiții de siguranță

Ultimul set de filtre pentru izoleta ISU Suceava a fost consumat cu pacientul de 37 de ani confirmat cu coronavirus și care a fost transferat în noaptea de marți spre miercuri la Clinica de Boli infecțioase din Iași.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, a spus că au fost făcute deja demersuri la IGSU pentru a trimite necesarul de materiale.

El a arătat că în lipsa izoletei pentru realizarea transferului se echipează corespunzător atât personalul medical și paramedical, cât și pacientul, în condiții de siguranță, și se transportă cu Autospeciala pentru transport personal si victime multiple (ATPVM), iar apoi se fac aceleași proceduri de decontaminare și dezinfectare a personalului și a autospecialei.

Potrivit sursei citate, vor fi luate măsuri, inclusiv de evitare a contactului pacientului cu alte persoane, până la locația în care va fi carantinat și că în acest caz protecția este asigurata la fel ca și în izoletă.

El a subliniat că ATPVM are o dotare similară cu ambulanțele normale, dar are avantajul că cele două compartimente pacient / personal – sunt separate și astfel se asigura izolarea, iar decontaminarea și dezinfecția se fac mai ușor.