Pacientul cu coronavirus confirmat marți la Suceava nu are istoric de călătorie în străinătate și nici contacți pozitivi la coronavirus. Personalul medical și pacienții cu care a intrat în contact cât timp a fost internat în Secția de Penumologie a SJU Suceava au fost izolați și testați, iar secția a fost eliberată și este dezinfectată


Intră acum și în grupul de

Suceveanul care a fost diagnosticat, marți seara, ca fiind infectat cu noul coronavirus și inclus în raportarea de miercuri a Grupului de Comunicare Strategică, în vârstă de 37 de ani, a fost internat din data de 13 martie 2020 cu simptomatologie respiratorie în secția de Pneumologie, iar potrivit unui comunicat al Spitalului Județean Suceava acesta nu a avut contacți pozitivi la coronavirus și nici nu a avut istoric de călătorie în străinătate.

Sursa citată arată că din cauza agravării  generale, a instalarii dispneei și febrei, pacientul a fost transferat, în data de 16 martie în Secția de Boli Infecțioase cu suspiciunea de infecție comunitară cu coronavirus și a fost testat în aceeași zi pentru coronavirus.

Totodată, se arată că în data de 17 martie 2020, la orele 19:00 rezultatul la probe transmis a fost pozitiv, iar în cursul aceleiași nopți pacientul a fost transferat la Clinica de Boli Infecțioase Iași.

După confirmarea infecției cu coronavirus la acest pacient s-a decis eliberarea Secției de Pneumologie și dezinfecția acesteia, precum și izolarea personalului medical care a venit în contact cu pacientul        și testarea acestuia, dar și izolarea și testarea pacienților cu care a intrat în contact.

În județul Suceava sunt cinci persoane infectate cu coronavirus, iar alți patru suceveni sunt internați cu suspiciune de Covid 19 în Secția de boli infecțioase a SJU Suceava. 836 de suceveni sunt în autoizolare, iar 136 sunt în carantină.


Intră acum și în grupul de