Scandal între două familii de romi din Mironu


Intră acum și în grupul de

Mai mulţi poliţişti, jandarmi şi cagulişti au intervenit sâmbătă, la Mironu, în comunitatea de romi pentru a aplana un conflict între mai multe persoane. Potrivit IPJ Suceava, la orele 14.43, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valea Moldovei, au fost sesizaţi prin „SNUAU 112” că în satul Mironu, între membrii a două familii din localitate, s-a produs un scandal care a degenerat în agresiuni.

Pentru dezamorsarea conflictului s-a deplasat la faţa locului lucrători din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, un echipaj D.P.I.R. şi o grupă de jandarmi din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Gura Humorului, care au restabilit ordinea.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că pe fondul unor neînţelegeri cauzate de vânzarea unei case, s-a produs un scandal spontan între cele două familii, care a degenerat, iar T. Maghiran, de 48 ani, localnic a suferit mai multe răni, fiind transportat la Spitalul judeţean „Sf. Ion cel Nou-Suceava” unde i s-a stabilit diagnosticul „fractură braţ stâng, TCC, plagă parietală dreapta craniană”.

În scandal, mai multe persoane din ambele tabere au suferit răni uşoare care nu au necesitat internarea, fiindu-le acordate numai îngrijiri medicale.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, loviri şi alte violenţe.

Câteva ore mai târziu, un alt scandal a izbucnit, de această dată la Mitocul Dragomirnei. Potrivit IPJ Suceava, la orele 21.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Mitocu Dragomirnei, au fost sesizaţi prin „SNUAU 112”, că mai multe persoane au pătruns forţat în curtea Magdalenei C., de 61 ani, localnică.

Imediat poliţiştii s-au deplasat la faţa locului aflând că R. Florin, de 20 ani, R. Sorin, de 24 ani, C. C. de 16 ani şi C. Nicolae, de 21 ani, toţi din comuna Mitocu Dragomirnei, au pătruns fără drept în curtea femeii şi i-au agresat şi lovit cu obiecte contondente pe C. Dumitru, de 26 ani şi C. Mihai, de 34 ani, cu care se duşmăneau de mai mult timp. Cei doi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

După scandal cei patru au dispărut de la domiciliu.


Intră acum și în grupul de