Preotul Constantin Mihoc a fost înhumat la Suceava, alături de tatăl său (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, ÎPS Serafim, împreună cu un sobor format din 38 de preoţi au oficiat, sâmbătă, slujba de înmormântare a preotului Constantin Mihoc, care şi-a pierdut viaţa la Berlin în urma unui accident de muncă în timpul lucrărilor la o biserică. Părintele Constantin Mihoc a fost înhumat în curtea bisericii Buna Vestire din Suceava, alături de mormântul tatălui său.

ÎPS Pimen a citit mesajul PF Daniel, Patriarhul BOR, care a arătat că prin moartea preotului Constantin Mihoc „se pierde un model de credinţă şi corectitudine” care a fost un exemplu pentru toţi şi că întreaga suflare clerică din România este alături de familia îndoliată. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a subliniat că el personal pierde un prieten şi că se va ruga întotdeauna pentru sufletul lui, dar are credinţa că preotul Mihoc se va ruga pentru toţi în Împărăţia celor Drepţi.

La rândul său, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a spus că regretă că nu a reuşit ca preotul Mihoc să slujească alături de el în Iaşi şi că s-a dus să slujească în Germania unde „zidea o biserică ce i-a adus şi jertfa pentru credinţă”.

Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, IPS Serafim, a spus că moartea preotului Constantin Mihoc este o pierdere incomensurabilă pentru familie, dar că acesta a plecat dintr-o lume a suspinelor într-una din care „ne va păzi pe toţi”. El şi-a exprimat speranţa că lucrarea pe care a început-o în Germania, construcţia bisericii parohiei din Berlin, va fi finalizată şi că în acest fel „generaţiile viitoare îl vor regăsi pe părintele Mihoc”.

Preotul Constantin Mihoc (49 de ani) a murit în 4 august, după ce acoperişul unei clădiri vechi situate pe şantierul viitoare Biserici Ortodoxe din capitala Germaniei s-a prăbuşit peste el. Parohul sucevean era unul dintre cei şase băieţi, toţi preoţi, ai familiei Nicolae şi Aglaia Mihoc, şi se afla în Germania de zece ani, alţi doi fraţi ai său fiind preoţi în SUA, iar unul în Italia.

Un prieten al familiei Mihoc, aflat la Berlin, a declarat, că preotul se afla pe şantier în momentul accidentului pentru că acesta lucra împreună cu muncitorii la construirea noii biserici. El a explicat că preotul a fost prins sub un perete care era demolat, dar care trebuia să cadă în altă direcţie.

Parohia Ortodoxă Română din Berlin “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” aparţine de Mitropolia Ortodoxă Română pentru Germania, Europa Centrală şi de Nord, care, la rândul ei, este subordonată Patriarhiei Ortodoxe Române.


Intră acum și în grupul de