Record naţional de prezenţă la „Hora de la Prislop”. Preşedintele Traian Băsescu a atras ca un magnet mulţimea


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Traian Băsescu însoţit de soţia sa, Maria, au participat, duminică, la “Hora de la Prislop”, o acţiune organizată de Consiliile Judeţene Maramureş, Suceava şi Bistriţa Năsăud.

Şeful statului, împreună cu reprezentanţii administraţiilor judeţene din cele trei judeţe, dar şi parlamentari, au participat dimineaţa la o slujbă organizată la mănăstirea din Pasul Prislop, după care au deschis cea de-a 41-a ediţie a acestei acţiuni folclorice.

Preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, al CJ Bistriţa Năsăud, Liviu Rusu şi al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, s-au adresat zecilor de mii de participanţi şi le-au urat să se simtă cât mai bine.

Preşedintele CJ Suceava a transmis participanţilor salutul Bucovinei şi al Moldovei şi a spus în cuvântul său că în urmă cu un an a promis că acest festival va fi organizat de cele trei judeţe şi că ţinuturile Maramureşului, Bucovinei, Năsăudului şi Bistriţei sunt păstrătoare ale folclorului. El a precizat că la această mare sărbătoare autorităţile nu au făcut nici o repetiţie şi cu toate acestea totul decurge normal.

Preşedintele Traian Băsescu a fost ulterior solicitat să urce pe scenă şi a vorbit şi el despre tradiţia acestei manifestări, care îi uneşte pe suceveni, pe maramureşeni şi pe ardeleni. În finalul discursului său, Băsescu le-a transmis participanţilor :“Să trăiţi bine”. Preşedintele Traian Băsescu împreună cu soţia sa au plecat apoi spre Cârlibaba de unde au plecat cu elicopterul.

Potrivit organizatorilor, la ediţia din acest an a Horei de la Prislop, care a fost organizată de judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Suceava, au participat peste 60.000 de participanţi, fiind bătut recordul de prezenţă din 1970, când au fost 50.000 de persoane prezente la manifestări.

La Hora de la Prislop au participat formaţii folclorice din judeţul Suceava, iar printre cei prezenţi la sărbătoare s-au numărat senatorul PD-L de Suceava, Orest Onofrei, care a spus că vine din copilărie la această acţiune, dar şi deputatul PD-L Gabriel Gospodaru, vicepreşedinţii CJ Suceava, Daniel Cadariu, Ilie Vasile, primarul de Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Şerban, precum şi primari din comune ale zonei de munte.


Intră acum și în grupul de