USV se clasează pe locul 10 în topul universităţilor din România. Faţă de anul 2018, instituţia suceveană a înregistrat o urcare cu patru poziţii în clasamentul realizat în 2019


Intră acum și în grupul de

Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava se plasează pe poziţia 10 din 78 de universităţi româneşti luate în considerare în cadrul unui top realizat de una din cele mai importante platforme internaţionale specializate în clasificarea instituţiilor de învăţământ superior, uniRank University Ranking.

Într-un comunicat de presă al instituţiei academice sucevene se precizează că  USV înregistrează o urcare cu 4 poziții față de clasamentul realizat în anul 2018, şi pe poziția 12 în ceea ce priveşte popularitatea pe Facebook.

Sursa citată menţionează că, la nivel mondial, uniRank University Ranking analizează peste 13.600 de instituţii de învăţământ superior recunoscute oficial, din 200 de ţări, iar de la înfiinţarea platformei, în anul 2005, metodologia folosită pentru realizarea clasamentului a fost “periodic ajustată şi îmbunătăţită, pentru a oferi rezultate cât mai corecte”.

USV mai precizează că, spre deosebire de alte clasamente, această ierarhizare nu se bazează pe informaţiile raportate de universităţi, ci pe surse independente de instituţiile de învăţământ. Actuala metodă de lucru uniRank University Ranking are la bază un algoritm care include 5 valori web, imparțiale şi independente, extrase din 4 surse diferite de informații web.

Aceeaşi sursă menţionează că scopul uniRank University Ranking este acela de a oferi o clasare globală aproximativă a universităţilor şi colegiilor lumii pe baza prezenţei şi popularităţii lor pe web, analizând: traficul estimat, încrederea, autoritatea şi calitatea link-ului de popularitate, iar în acest mod platforma devine un instrument care să sprijine cadrele didactice şi studenţii în a înţelege cât de cunoscută este o instituţie de învăţământ superior într-o ţară străină.

“Acest nou clasament, publicat la puţin timp după aniversarea a 30 de ani de universitate şi a 57 de ani de învăţământ superior la Suceava, certifică iniţiativele şi eforturile constante în direcţia internaţionalizării, având la bază activităţile didactice și pe cele de cercetare, fiind o recunoaştere a dezvoltării instituţionale pe care USV a înregistrat-o. Creşterea vizibilităţii pe plan internaţional, calitatea personalului academic şi infrastructura didactică și de cercetare modernă reprezintă factori care au determinat creşterea atractivităţii USV pentru candidaţii la studii din afara ţării. Reamintim faptul că în anul universitar 2019-2020, la nivel de licenţă, masterat şi doctorat, 1210 dintre studenţii USV sunt tineri din Republica Moldova, Ucraina, Turkmenistan, China, Italia, Polonia, Canada şi Elveţia, la care se adaugă 45 de studenţi Erasmus +, din ţări precum Turcia, Portugalia, Georgia, Senegal, Rusia etc”, se mai arată în comunicatul de presă al USV.


Intră acum și în grupul de