Incendiu puternic la două gospodării din Adâncata. Un bărbat a suferit arsuri la față, iar focul a distrus mai multe clădiri și bunuri

Un incendiu puternic a izbucnit joi dimineață la două gospodării alăturate din localitatea suceveană Adâncata. Un bărbat a suferit arsuri la față și a fost transportat la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată, focul se manifesta flăcările se manifestau la construcțiile din două gospodării, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Astfel, după anunțarea incendiului la 05:28, la fața locului au intervenit Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) Adâncata și Hânțești și cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Focul a fost lichidat la 08:15, însă până atunci, la prima gospodărie, au ars acoperișul casei de locuit pe 50 mp, acoperișul bucătăriei de vară pe 30 mp, o anexă din lemn pe aceeași suprafață, adăpostul de animale pe 35 mp, 5 mp din depozitul de furaje, o tonă de fân, 3 metri cubi lemn de foc, 200 kg de textile și 300 kg de cereale. S-au degradat 10 mp din pereții casei, plafonul și pereții bucătăriei de vară pe 20 mp și 10 mp din pereții adăpostului de animale.

De menționat că pompierii au salvat restul casei de locuit și celelalte construcții anexe din gospodărie, cu bunurile aferente.

Pe lângă asta, Pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unui bărbat, în vârstă de 62 de ani, care prezenta arsuri la nivelul feței. Ulterior, acesta a fost transportat la spital pentru tratament de specialitate.

Sursa precizează că incendiul a izbucnit din zona anexei din lemn, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

La cea de-a doua gospodărie afectată, au ars depozitul de furaje și adăpostul de animale, construcții corp comun, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Au mai ars 100 litri de alcool, butoaie din lemn și din plastic, elemente de tâmplărie din lemn (o ușă și patru ferestre) și circa doi metri cubi lemn de foc. În această gospodărie, pompierii militari au salvat casa de locuit.