Trăiau cu bombele în curte


Intră acum și în grupul de

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Suceava a fost nevoită să intervină, pe parcursul zilei de luni, în nu mai puţin de două solicitări făcute de locuitori ai judeţului care au găsit în curtea lor proiectile neexplodate din cadrul celui de-al Doilea Război Mondial.

În prima situaţie, pirotehniştii s-au deplasat la o gospodărie de pe raza localităţii Siret. De acolo, echipa de specialişti a plecat cu un corp proiectil exploziv de calibru 76 milimetri. Proprietarul casei îl descoperise de mai mult timp, dar nu a anunţat pe nimeni pentru că nu îi crea probleme.

Nici nu s-au întors bine la bază că pirotehniştii au fost chemaţi din nou la intervenţie. De această dată, echipa a fost solicitată în localitatea Buda de pe raza comunei Râşca. Aici stăpânul casei a găsit o grenadă de mână defensivă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial în timp ce demola o anexă a gospodăriei. Imediat, zona a fost securizată, iar proiectilul a fost ridicat fără nici o problemă.

Întreaga „recoltă” a fost depozitată de echipa pirotehnică în condiţii speciale, unde aşteaptă distrugerea într-un poligon autorizat.


Intră acum și în grupul de