Ștefan Mandachi, după o discuție cu un medic din SJU Suceava îndeamnă sucevenii să meargă la spital doar în caz de urgență pentru că aglomerează inutil unitatea spitalicească care este sub asediu. Medicii cu suspiciune de infecție cu coronavirus deja se cazează în hotelul pus la dispoziție.


Intră acum și în grupul de

Antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi a făcut, duminică, un apel pentru ca sucevenii să stea acasă și să meargă la spital doar în caz de urgență pentru că unitatea spitalicească suceveană este sub asediu.

Mandachi, care a pus gratuit la dispoziția medicilor suceveni hotelul său de patru stele, a anunțat că s-au cazat primii medici la hotel și că de mâine vin alții.

El a arătat că încă mai sunt camere disponibile, iar toate cazările se fac în cel mai corect mod, transparent, nu pe pile sau relații.

Potrivit acestuia, cartelele/cheile sunt predate la spital unde vor fi împărțite de către șefii de secție care vor realiza selecție în funcție de gravitate, subliniind că nu hotelul face selecția, ci autoritățile, care știu mai bine problemele.

Totodată, Ștefan Mandachi a precizat că a fost sunat de un doctor de la Secție de ortopedie care face de gardă în locul unui coleg suspect de coronavirus și l-a rugat să transmită în numele tuturor doctorilor ca sucevenii să nu mai vină la Ambulatoriul spitalului dacă nu sunt probleme grave.

„În special domnii/doamnele în vârstă, nu mai veniți acum cu probleme vechi (cronice) de șold, genunchi, umăr etc. !!! Puteți amâna un astfel de consult cu câteva luni. Nu arde acum!!! Dar oamenii în vârstă, fix acum vin. Crează cozi și ambulatoriul este plin. Doctorii sunt deja depășiți. O să regretăm cu toții, iată de ce:

 În afară de suspecții de coronavirus, se petrec și alte nenorociri. De pildă, în Suceava patru accidente rutiere mortale. Sau vin oamenii cu fracturi, care necesită operație. Cu toții sunt aduși la spital la Ortopedie.  Dacă se închide secția de ortopedie (și se va închide dacă mai dați năvală inutil) toate operațiile se vor face la Iași! Se mută totul din Suceava. Ce facem atunci? Deci ați înțeles? Vă rupeți o mână, stați cu mâna-n mână până la Iași???Asta în cazul fericit în cade aveți cu ce salvare merge până acolo, dacă n-or fi infectați și cei de la ambulanță”, a explicat Ștefan Mandachi.

El a mai arătat că acest medic i-a mai spus că a avut zece operații în ultimele zile și că aseară s-au testat 20 medici de coronavirus și s-a întrebat ce se va întâmpla dacă toți vor fi depistați pozitiv.

„Încă un motiv să stați în casă: nu vă mai rupeți picioarele, nu mai faceți accidente rutiere și astfel ajutați indirect la stoparea epidemiei. Prietenii mei din listă, vă rog explicați bunicilor și părinților că acum e nevoie DE UN PAS MIC DE FURNICĂ ȘI VOR FI EROI. Să stea acasă. Dacă nu pentru ei, măcar pentru voi. Să amâne cu o lună verificările de rutină, care nu-și au rostul acum. Voi sunteți tineri. Chiar nu aveți un gram de ambiție în voi să convingeți cu argumente niște rude??? În urma discuției cu doctorul am înțeles că PRIMA LINIE nu sunt doar infecțioasele și terapia intensivă. Întreg spitalul este sub asediu!”, a încheiat Ștefan Mandachi postarea de pe pagina sa de socializare.


Intră acum și în grupul de