Deputatul PSD Alexandru Rădulescu:Prin limitarea informațiilor privind evoluția epidemiei cu coronavirus Guvernul maschează neputința de a gestiona această criză. Cele două ordonanțe militare suprapun, haotic, recomandările cu obligativitatea și stabilesc doar măsuri de combatere a efectelor medicale ale pandemiei, fără măsuri de combatere a efectelor sociale și economice


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, a apreciat, duminică, demersul jurnaliștilor suceveni de a cere autorităților să furnizeze cu celeritate informații asupra evoluției pandemiei drept perfect justificat.

„Decizia guvernului PNL și a reprezentanților săi în teritoriu de a limita sursa de informare a opiniei publice asupra acestui subiect ține de reflexele unui regim politic nedemocratic, totalitar.

Instituția Prefectului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Consiliul Județean, într-o Românie liberă, au obligația să informeze mass-media și implicit cetățenii despre acest subiect și să vegheze asupra respectării măsurilor impuse de rezolvarea acestei crize”, susține Rădulescu.

El consideră că această secretomanie determină firesc suspiciunea că acest guvern ascunde ceva.

„Dar, în opinia mea, este vorba doar de o încercare a acestui guvern de a-și masca neputința (nu vreau să cred ”rea-voința”) în a gestiona această criză medicală, socială și economică. O dovadă în acest sens o reprezintă cele două ordonanțe militare emise care suprapun, haotic, recomandările cu obligativitatea, care stabilesc doar măsuri de combatere a efectelor medicale ale pandemiei, fără măsuri clare, de combatere a efectelor sociale și economice – măsuri mult așteptate de agenții economici, de angajați, de cetățenii plătitori de rate și utilități – măsuri ce au fost asumate de guvernele altor țări”, a arătat deputatul sucevean.

El consideră că atitudinea guvernului se înscrie în linia adoptată de președintele țării care, deși informat încă de la începutul anului asupra acestei epidemii, a preferat să-și dedice cu obstinație primele două luni ale anului pentru provocarea alegerilor anticipate.

„Astfel, la sfârșitul  lunii februarie, când epidemia începea să atingă paroxismul în Italia, unde trăiesc sute de mii de români, președintele trata acest virus ca pe o simplă răceală, avea ca subiect preferat tot alegerile anticipate, îl desemna, sfidător, pe Florin Cîțu ca prim ministru – cel care, în mod iresponsabil, a demisionat fără a-i păsa de pericolul care se îndrepta către România. După doar o săptămână inconsecventul președinte constata că suntem într-un fel de război și îi soma pe românii din diaspora (pe care-i definea în campania sa electorală ca fiind cei mai buni cetățeni ai țării) să nu vină în țară, la familiile lor”, a conchis Alexandru Rădulescu.


Intră acum și în grupul de