Colegiul Medicilor Suceava protestează față indiferența și lentoarea decizională a autorităților privind dotarea cu materiale de protecție a personalului medical expus infectării cu noul coronavirus: Aveți grijă de noi ca să avem grijă de voi!

Colegiul Medicilor Suceava a protestat, duminică seara, față de lipsa de materiale de protecție a personalului medical expus infectării cu noul coronavirus în condițiile în care 12 medici din județ au fost confirmați infectați cu SARS-CoV-2.

Vă prezentăm integral protestul Colegiului Medicilor din Suceava:

„Colegiul Medicilor Suceava, în numele tuturor medicilor protestează ferm și hotărât împotriva atitudinii  indiferente și a lentorii decizionale a autorităților în ceea ce privește dotarea urgentă cu materiale de protecție a personalului medical expus infectării cu COVID 19.

Suntem aruncați într-o luptă periculoasă neprotejați și fără muniție. În această luptă sunt implicați toți medicii, cadrele medii sanitare și personalul de îngrijire. Până acum am primit numai promisiuni, dar timpul trece în defavoarea tuturor.

Este de neînțeles atitudinea, cu atât mai mult cu cât Suceava are un număr mare de medici și cadre medii infectați datorită și absenței materialelor de protecție

Atragem atenția că indisponibilitatea personalului medical va duce la afectarea dramatică a asistenței medicale pentru toate categoriile de bolnavi.

Avem nevoie urgent de protecție. Compasiunea și laudele nu sunt suficiente.

Nu ne marginalizați în prioritățile din această perioadă. Aveți grijă de noi. Aveți grijă de noi ca să avem grijă de voi”

https://www.facebook.com/sorin.hancu.1?__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARBBwthhDR-rGUSB6uFXH35ltOLWLyW7CQHsNzoWbelTScZeG_BYKyFXExTUGuwuJQs-2hIEvnDhe8pK&hc_ref=ARTaWSzUU8vFEEQS–NJHCHHqq0S2Ub6ujEvytXs4yWO3BQ0LM1UGA81yLai9ZQhPwo