SJU Suceava anunță că 27 de cadre medicale sunt confirmate cu noul coronavirus din care 18 medici și 9 asistenți medicali: Am luat toate măsurile de protecție posibile, dar ne-am confruntat cu cazuri nedeclarate a persoanelor venite din zone de risc, cât și cu o criză mondială în ceea ce privește echipamentele de protecție


Intră acum și în grupul de

Spitalul Județean de Urgență Suceava a anunțat, luni dimineața,  printr-un comunicat de presă că 18 medici, reprezentând 6 la sută din numărul total de medici ai unității, dar și  9 asistenți medicali, reprezentând 2 la sută dintre asistenții medicali din spital au fost confirmați pozitiv la infecția cu noul coronavirus.

Personalul medical infectat cu noul coronavirus este internat la izolare în secția extinsă de Boli Infecțioase.

SJU Suceava arată că de la apariția primelor cazuri de COVID-19 în România, spitalul a făcut toate eforturile și a luat toate măsurile care au fost posibile pentru pregătirea unității medicale față de cazurile de infectare cu noul coronavirus respectiv intervenții de ordin investițional în secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie,  pregătirea spațiului pentru linia de analiză  a probelor, achiziția echipamentelor și a materialelor necesare secțiilor pentru a fi protejate în fața virusului, în condițiile de dificultăți majore create de furnizorii care se aprovizionau din China.

„Toate echipamentele care au putut fi achiziționate în noile condiții de pe piață au fost cumpărate”, arată SJU Suceava care subliniază că în punctele sensibile din spital, precum UPU, Boli Infecțioase, Pneumologie și ATI numărul dezinfecțiilor a crescut la 3-4/zi, iar personalul a fost instruit și strictul necesar a fost asigurat.

Mai mult, în secția Boli Infecțioase au fost asigurate permanent combinezoane de protecție pentru personalul de intervenție la cazurile suspecte și confirmate cu COVID-19.

„Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privința istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât și cu o criză mondială în ceea ce privește echipamentele de protecție, situație care nu este specifică Spitalului Județean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră”, precizează SJU Suceava.

În comunicat se subliniază că situația nu a fost generată de neglijență din partea spitalului care a făcut tot ce a putut și a achiziționat toate materialele de protecție găsite pe piață.

„Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alții au reziliat contractele deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluții, în condiții de resurse limitate. Este un război global cu noul coronavirus și în această luptă efortul trebuie să fie comun. Nici cetățeanul, nici spitalul nu poate să lupte singur. Vom reuși doar împreună”, se arată în finalul comunicatul SJU Suceava


Intră acum și în grupul de