Poliția Suceava verifică dacă sunt respectate măsurile privind interzicerea circulației între orele 22:00-6:00. Prin sistemele acustice ale mașinilor de poliție vor fi transmise mesaje care îndeamnă cetățenii la responsabilitate și la limitarea deplasărilor și interacțiunilor cu alte persoane


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava începe din această seară monitorizare respectării interdicției de circulație înre orele 22:00-6:00.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epurenau, echipajele de poliție vor efectua verificări în puncte fixe, dar și pe trasee rutiere pentru monitorizarea respectării de către șoferi și pietoni a interdicțiilor și limitărilor impuse.

De asemenea, prin sistemele acustice ale autospecialelor de poliție vor fi promovate mesaje care îndeamnă cetățenii la responsabilitate și la limitarea deplasărilor și interacțiunilor cu alte persoane.  „Mesajul principal este STAȚI ÎN CASĂ!”, a menționat Epureanu.

Potrivit Art 5 al Ordonanței Militare nr. 2 „În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.”


Intră acum și în grupul de